Sarah Sixpack

Af Poul Høi 79

Sarah Palin er ikke et tilfælde.

Hun er ikke bare drysset ned fra Orionid meteorbæltet og pludselig dukket op i amerikansk politik.

Hun er det logiske – det helt uundgåelige – resultat af de seneste 15 års udvikling i det republikanske parti, og vi kan nok så meget give John McCain skylden for at have valgt hende, hvordan kunne han gøre det, hvorfor gjorde han det, hvad siger det om hans dømmekraft, men hvis man længe nok bliver ved med at krydse læbestift og en pitbull, så får man til sidst en pitbull med læbestift, og hvis man længe nok fører krig mod alle mennesker, der læser andre bøger end deres tegnebøger, som bor i storbyerne og langs kysterne, som ikke hedder Sixpack til efternavn, og som ikke nødvendigvis mener, at abort og homoseksualitet og Hollywood er de mest presserende emner i tiden – så får man Sarah Palin.

Tillykke med det.

En ny meningsmåling viser, at hun nu er vælgernes største betænkelighed ved at stemme på John McCain; de er mere bekymrede for hende end de er bekymrede for hans alder og dømmekraft, de er mere bekymrede for hende end de er bekymrede for, om han vil fortsætte præsident Bushs økonomiske politik, skriver MSNBC. 47 procent af vælgerne har et negativt indtryk af hende, 38 procent har et positivt indtryk, og det er de dårligste tal for en vicepræsidentkandidat i 28 år.

Og tallene er formentlig ikke blevet bedre siden målingens offentliggørelse.

For onsdag kunne webmagasinet Politico afsløre, at hun havde bonnet det republikanske parti for 150.000 dollar for nyt tøj fra Saks Fifth Avenue og Neiman-Marcus, og det kom også frem, at hun – på Alaskas regning – havde taget sine børn med til konferencer her og der og allevegne.

Men der er ét sted, hvor de ikke tvivler, og hvor “vores Sarah” stadig er “vores Sarah” – og det er i Wasilla i Alaska.

Jeg har tilbragt min uge heroppe, nord for Starbucks og syd for permafrost, og at besøge Wasilla er at besøge forklaringen på, hvor Sarah Palin kommer fra, ikke bare geografisk, men også politisk.

I avisen torsdag bringer jeg den første af to artikler fra Wasilla, som på mange måder er et mikrokosmos for den republikanske klassekamp. Ikke økonomisk klassekamp, ikke rig mod fattig, men kulturel og social klassekamp.

Wasilla ligger 75 kilometer nord for den største by i Alaska, Anchorage, hvor man rynker på næsen og kalder beboerne i Wasilla og resten af den såkaldte Mat-Su dal for “valley trash.” Beboerne er flyttet herop, fordi husene og grundene er billigere, fordi der ind til for nylig ikke har været lokalskatter og lokalplaner, ja, faktisk har der ikke været nogen form for byplanlægning, og det kan ses. Wasilla får en vestjysk brunkulslejr til at virke eksklusiv, og det overordnede indtryk er en by, der flyder over af pantelånere, våbenforretninger, udstoppede elghoveder, Wal-Mart og andre tarvelige kædebutikker og en særlig arkitektur, der minder om engangsbestik. Især oliebisser fra Texas og Oklahoma og Louisiana flyttede hertil i 1990erne, og det var nytilkommere, der var lige så konservative som andre i Alaska, men i modsætning til andre i Alaska ville de også have godt med Gud i deres politik.

Sarah Palin så som en af de første de politiske muligheder i de nye tider, og da hun stillede op som borgmester, talte hun næsten udelukkende om abort, bøsser, uartige bøger på biblioteket og frygten for våbenkontrol, selv om emnerne er helt uden for en borgmesters rækkevidde og blot en distraktion fra de emner, som en borgmester kan gøre noget ved.

Men det har – makro – været den republikanske politik i de seneste 15 år. I stedet for at give vælgerne en sygesikring, så fik vælgerne forbud mod homoseksuelle ægteskaber. I stedet for at give vælgerne og deres børn lige adgang til en videregående uddannelse, så fik vælgerne et delvis forbud mod abort i tredje trimester. I stedet for at give vælgerne et afpatruljeret finansmarked, så fik vælgerne en kampagne mod seksualundervisning i skolen, og i stedet for at have et regeringsparti, som regerede for alle amerikanere, så fik amerikanerne et regeringsparti, der evigt og altid talte om de sande og patriotiske amerikanere, amerikanerne i hovedlandet mellem de to kyster, Sixpack og Plumber, og det er ikke et tilfælde, at Sarah Palin og McCain i de seneste dage har udnævnt særlige områder af landet til at være “det pro-amerikanske Amerika” og den republikanske del af Virginia til at være “det rigtige Virginia.”

Men den form for kile-politik – at drive kiler ind mellem vælgerne – rummer to problemer.

For det første falder den til jorden, når der er virkelige og truende politiske anliggender; når en finanskrise f.eks. er ved at underminere den amerikanske drøm.

For det andet bliver kilerne med tiden så mange, at der er flere vælgere på den ikke-republikanske side af kilerne. Som den konservative David Brooks skrev for nyligt: De republikanske kulturkæmpere lagde først de store byer og de store stater på Østkysten og Vestkysten for had, så lagde de alle amerikanske storbyer og universiteterne og alle amerikanere med en længerevarende uddannelse for had, og så begyndte de at dele selv traditionelt republikanske stater i “rigtige” og “forkerte” dele af staterne, og til sidst sad de tilbage med deres mindre og mindre kerne af Joe Sixpack og Joe Plumber-vælgere i fastlandsstaterne.

Sarah Palin er Sarah Sixpack, ingen tvivl om det; hun er deres kandidat, hun er deres stemme. De er hende, hun er dem.

Men ved dette valg er der bare ikke nok af “dem” og heller ikke nok i hende, og måske vil den republikanske kulturkamp grundstøde nu og her, og det vil – uanset om republikanerne vinder eller taber præsidentvalget – være en sejr for det republikanske parti.

79 kommentarer RSS

 1. Af Søren

  -

  @Bodil

  Mener du seriøst at Fox kun er en smule til højre?

  I går havde de McCain i føring med flest valgmænd lige nu pryder Obama forsiden med turban (se http://www.foxnews.com). Det er jo en parodi af en nyhedsstation, der fuldstændig som taleban appelerer til menneskets mest indskrænkede instinkter.

  Jeg prøver og prøver, men det er altså svært at tage dig alvorligt Bodil.

  PS: Kan du jeg hele tiden har sagt at Obama ville vinde en landslide. Husk nu at skrive noget positivt om din nye præsident onsdag 8 dage. Du skal nok blive glad for ham ;-)

 2. Af Ismael Aumick

  -

  @Søren
  Dit engelsk er åbenbart ikke så godt. Eller du har måske kun “læst” billedet.

 3. Af Bjørn Vang Jensen

  -

  Jeg er enig i, at CNN er ret neutral, og især deres Fact Check side er en life saver. Der kan man læse, hvem der lyver om hvad eller fordrejer hvad, på begge sider, med i hvert fald nogen dokumentation. At Fox News skulle være neutral eller “en lille smule til højre”, det vælger jeg at tro, var ment som en frivillig morsomhed fra Bodils side. Og hvis ikke det var det, så er det i hvert fald endt som en ufrivillig morsomhed.

 4. Af Bodil Dinges

  -

  @Soeren,
  Hvorfor i alverden proever du paa at tage mig alvorligt? Foerste gang jeg deltog i valg i Danmark stemte jeg DKP og det fortroed jeg og naeste gang stemte jeg saa Fremskridtspartiet for at rette op for min forseelse. Siden har jeg baade i Danmark og USA stemt midt-til-hoejre borgerlig. Hvis du nogen sinde tager mig alvorligt ville du vaere den foerste.

  Hvis Obama bliver min naeste praesident vil jeg stoette ham som det er min borgerlige pligt. Men lige nu kalder jeg ham narcissistisk, arrogant, pompoes, bully-ish, daemagogisk og oppurtunistisk.

 5. Af Ole

  -

  1) Presseneutralitet
  Allerede i ottende klasse – og det er nu ca 30 år siden – lærte jeg, at ingen aviser er neutrale og ufarvede. Den simple øvelse at tage samme historie fra flere aviser burde stadig være pensum. Så at skose Berlingske og/eller Poul Høi for ikke at være neutral er ikke videre produktivt.

  2) Sarah Palin
  Jeg mener, som flere, at Høi giver en grundig og i virkeligheden ret neutral (overraskende, faktisk, iflg ovenstående) beskrivelse af fænomenet Palin. At han konkluderer, at hun ikke er nogen gevinst for McCain og republikanerene er meget godt i tråd med at masser af meningsmålinger giver hende den laveste popularitet og acceptfaktor af nogen vicepræsidentkandidat nogensinde. Og at den største bekymring, vælgerne nævner ved McCain-Palin kampagnen, er muligheden for at hun kan blive præsident.

  3) McCain som vinder? Prognose-resultatkortet her hos Berlingske har nu 268 valgmænd som sikre Obama. Fivethirtyeight.com, som samler alle polls og laver omfattende matematisk model-arbejde på dem, har 54% sandsynlighed for en landslide victory (>375 valgmænd), mens den største sandsynlighed givet for at McCain vinder noget, er ca 6% på at han kan få flest stemmer på landsplan….

 6. Af Thomas Rasmussen

  -

  Ingen tvivl om at det tidligere Scientology-medlem, Bodil Dinges, er hjernevasket og formentlig nu er en af de ny-religiøse typer som render rundt og truer abortlæger med bål og brand. Dinges kalder Palin et politisk talent!! Det er hun vist nok ret alene om. For at have et talent kræver det jo også at man har en vis hjernevirksomhed og det bliver Palin vist ikke ligefrem beskyldt for at have. Dinges har ikke forstået at USA’s anseelse er lavere end nogensinde rund omkring i verden. 4 år mere af de sidste 8 år vil gøre amerikanernes økonomi endnu værre. I forvejen har man pantsat den næste generation med en astronomisk høj statsgæld og er at sammenligne med en bananstat hvad økonomien angår. USA er også den største miljøsviner og står alene for 25% af alt energiforbrug i verden samtidig med at man kun kan forsyne landet med 3-4% af energiforbruget via egne olieressourcer. Det er på tide at der kommer progressive og visionære kræfter til som også tænker på klodens tilstand og på sine efterkommere. Iøvrigt er der masser af økonomi, sikkerhed og arbejdspladser i at gøre USA mere miljøvenligt qua nye energikilder. USA’s regering har i alt for lang tid solgt sin integritet til de store olieselskaber som intet gør for miljøet og for at undgå global opvarmning.

 7. Af Bee Frank

  -

  Heja-hvor det går–der er gang i den åbenlyse
  mandschauvinisme–Palin bliver kaldt landsbytosse og skør golddigger og selv Poul Høi røg på den med Palins tøj–som han siger hun
  har “bonnet” 150.000 af budgettet til.
  Tænk ja,det har hun,for hun kunne ikke møde op
  i varehus-vindjakke når hun skulle træde frem
  for alverden vel ?
  Pænt tøj giver selvsikkerhed og pænt tøj kan være dyrt,og hvad Palin har brugt her, er sikkert
  en bagatel i forhold ,hvad mandlige politikere rundt omkring bruger til beklædning,
  hvis de da ikke tager til Thailand og underbetaler en skrædder.
  Men Høi er beklageligvis også faldet for den
  misundelsesmani.

  Gode journalister lærer at opdele deres stof i to afsnit.
  1.Gør først rede for fakta,også det der ikke
  passer dig.
  2. Når du har lagt fakta på bordet–så klargør–
  at nu kommer din egen,personlige mening.

  Hvor er det trist at så mange skribenter hopper over punkt 1 og ender med at manipulere!!!

 8. Af Daniel

  -

  John McCain ville slet ikke vælge Sarah Palin til at starte med, det var kun fordi det republikanske bagland ikke kunne støtte ham alene, derfor bad de ham finde en kandidat der kunne få det yderste højre i partiet til at stemme.
  Det er nu lykkedes at få den fløj med, men til gengæld har han rigtig mange problemer med hende.

  Fordi at klummen ikke passer til jeres holdninger og jeres forventninger om Berlingskes journalistik, er der ingen grund til at flæbe.

  Find et website der støtter McCain hvis I vil se jublende glade kommentarer om ham og Palin.

 9. Af julochka

  -

  as an american in denmark, i’ve been delighted to read poul høj’s analysis of the american elections, now for the third time in a presidential election. i find the “hjemme hos sarah palin” to be a well-argued, erudite and informed analysis of what has happened and what IS happening right before our eyes.

  as to comments above: thomas larsen–you’re spot on with the observation that the fogh/pia government is more of the same anti-intellectual bush (and now palin) doctrine. they are clearly as idea-less as the bush administration.

  i think those of us who now fall into the “fake” american category and who i guess would find their parallel in “fake” danes must simply begin to actively resist this anti-intellectual current. i don’t know about all of you, but i think i felt the wal-mart moms/pia k’s were beneath argument because their stupidity was so obvious. it’s time we started arguing again.

  and i’m thankful for journalists like poul høj whose analyses help us to see these times we living in. tho’ i would wish that mr. høj would start writing for the NYTimes where he really belongs.

  P.S. bodil, fox news is more than a “lille smule” to the right.

 10. Af Seatown

  -

  @Bee Frank
  1. Fakta er at Sarah Palin har brugt 150.000 USD af republikanernes sparebøsse(bemærk ikke skatteydernes penge) bl.a. hos Nieman Marcus og Saks fift avenue. Bilagene kan man jo ikke komme uden om hvis de foreligger.

  2. Jeg ved ikke om Du læser PH`s artikel/blog på samme måde som jeg læser den, men jeg kan altså godt se når hans personlige mening skinner igennem – og jeg påskønner faktisk hans mening -ligesom jeg påskønner input fra andre medier i bare den selvsamme sag. Problemet er jo bare at Sarah Palin, ligesom alle andre der taget “the moral Highground”, faktisk meget nemt bliver “sitting ducks” i sådanne tilfælde. Jeg er da ligeglad med hvor meget Sara snupper fra den republikanske krigskasse, tværtimod – så er der jo mindre midler for republikanerne at føre seriøs valgkamp for. Men det holder bare ikke i relation til hendes Joe sixpack/plumber retorik.

  Jeg tror egentlig at dette forhold også har en lille smule at gøre med at den borgerlige tante berlinger hælder en smule til Obama`s side i denne valgkamp, for det er sgu svært at finde nogen forsonende punkter mht. McCain/Palin konstallationen, uanset om man læser liberalistiske(eller som Palin siger Anti-amerikanske) medier eller den hullede argumentation(hvor man går efter manden frem for bolden) i den mere pro-McCain presse(hvis der da findes nogen seriøse kilder tilbage).

  Kort sagt McCain og Palin er lette skydeskiver i denne debat, delvis uforskyldt pga. 8 års forfejlet politik med “The Ruiniator” ved roret, men også selvforskyldt ved at gå efter manden fremfor problemerne. Jeg er iøvrigt træt af at høre om Ayers, Wright og ACORN – emnerne er blevet behandlet og jeg mener de fleste der deltager i bloggen har fuldt med i debatten.
  Min konklusion udfra dette er, at hvis man ryster skabet hos begge kandidater falder der uværgerligt det ene eller andet skelet ud fra fortiden. Så hvorfor ikke holde op med at ryste skabet, og istedet begynde at rydde op.

  Til Sarah Dinges
  Jeg behøver ikke kommentere dit valg af fox som neutral kilde, det har flere andre. Du skal ikke tro alt der står i de elektroniske bare fordi Fox i en del år brugte sloganet “unbiased”. Dit foretrukne valg af Romney som kandidat, kan jeg forstå idet det ser ud som om du har en forkærlig til De sidste dages hellige(Mormonerne), og ærlig talt jeg tror også valgkampen havde været en smule mere seriøs med Romney som Kandidat, idet han repræsentere vel nærmere den anden fløj som PH nævner som en god forretningsmand der har bragt gode initiativer til sin hjemstat – at han er mormon diskvalificerer ham lige så lidt som at Obama har Afroamerikanske rødder.

 11. Af Søren

  -

  @Ismael

  Mit engelsk er såmænd udmærket, men pointn er at en typisk FOX-kunde ikke er i stand til eller slet ikke vil gå i dybden med noget der ikke bekræfter deres egne forestillinger om verden.

  For den typiske FOX-kunde bliver det derfor billedet af Obama i turban og McCain i føring, der bekræfter dem i Demokraterne på konspiratorisk vis er igang med at snyde sig til magten.

 12. Af Atrus

  -

  Forhåbentlig markerer dette enden på de højrereligiøse tossers indflydelse på amerikansk politik. Reelt burde republikanerne jo føre den politik, som demokraterne fører og demokraterne føre den politik, som Ralph Nader og co fører. Jeg har lidt ondt af McCain, han skulle have vundet nomineringen i 2000, men mod “The Dark Side” kæmpede han forgæves.

 13. Af Niels K

  -

  Livets vidunderlige lethed..
  Så Sarah Palin er vejet og fundet for let. Skal vi ses helt bort fra hendes gerninger som guvenør, ligesom vi skøjter let henover NObamas mangel på reele gerninger?
  Sarah Sixpack fik sat mere eller mindre korrupte repuplikanske i Alaska på plads, så trynede hun de store olieselskaber, så alaskas borgere fik øgede olieindtægter og endelig forhandlede hun både en anti-korruptions lov og en olielednings lov gennem alaskas parlament med støtte af demokratiske stemmer… henover midten, noget Nobama aldrig har kunnet.
  Alaskas demokrater er enige om at Sarah Sixpacks styrke er hendes evne til at udpege velkvalificerede medarbejdere uanset deres politiske ståsted til at gennemføre hendes programmer… Nobama omgiver sig for det meste med reaktionære venstreorienterede personer, som så senere bliver smidt under bussen, når det skaber uklarhed om hans hensigter (hans valgbarhed).
  Sarah Palin fortjener bedre end at blive karrikaturtegnet af unuancerede kommentatorer, der blot skriver af fra New York Times.

 14. Af Ismael Aumick

  -

  @NielsK
  Enig.
  Gad vide hvor meget Poul Høi/Berlingske betaler NYT for at kopiere deres artikler. Forhåbentlig betaler de så det ikke er det rene pirateri.

  Den dummeste historie er den med tøj for $150K. Palin ejer ikke tøjet det gør kampagnen og efter det har været brugt een gang bliver det givet til eller solgt til fordel for de fattige.

 15. Af Søren

  -

  @Niels K & Ismael

  Nu er i ikke de skarpeste knive i skuffen, men prøv at forholde jer til kritikken en anelse mere kreativt, hvis i ønsker at overbevise nogen om at i har bare lidt ret i noget af det i skriver. Just a hint ;-)

 16. Af PeterL

  -

  Spændende med de sammenligninger der bliver draget til Palin og Fogh/Pia omkring anti-intellektualismen. Så er det da vist lidt svagt af oppositionen at de selv prøver på at køre klassekamp overfor regeringen, som jo har bedre fat i de “rigtige” værdier

 17. Af Kenneth Priisholm

  -

  Så har man hørt det med; Berlingeren er iflg. nogle nu “kulturradikal” frem for “konservativ”, og det fordi man har vejet McCain/Palin for let? Så er Tante måske også “elitær”? – Uhh!

  Man kan være enig eller uenig med Obama/Biden, men det er da, uanset politisk standpunkt *uigendriveligt*, at der har været lang mere substans og fremlagt flere konkrete politiske målsætninger i Democrat’ernes valgkamp end i Republican’ernes. Læg så oven i det en særdeles beskidt valgkamp fra Republican’sk side og et spontant hovsa-valg af en fuldstændig inkompetent kandidat til VP. Det er IMHO helt forståeligt at flere og flere moderate Republican’ere enten melder pas eller støtter Obama. Og netop derfor undrer det mig, at nogle i dette forum efterspørger en “konservativ” vinkel, for der er rent faktisk ikke så langt fra de værdier Obama/Biden står for, og de værdier en pæn del af De Konservative i DK forsvarer – i hvert fald dem, jeg selv undertiden sympatiserer med. ( Og nej, jeg synes *bestemt* ikke, der er noget som helst grundlag for sammenligning mellem Espersen og Palin; jeg er personligt ikke så vild med Espersen’s stil, men hun er lysår mere begavet end Palin. )

  Ja, Obama er *også* “populist”, i kraft af at han er veltalende og siger det, rigtig mange amerikanere har brug for at høre nu – bl.a. at der bliver gjort noget for, at de kan beholde hus og job, men mon ikke Verden alt andet lige har brug for en velovervejet, oratorisk begavet amerikansk præsident, der kan give håb til både amerikanere og resten af Verdens befolkning?

  Man kan godt argumentere for, at Obama er mere “elite” end “average Joe”, men “elite” er ikke det samme som “elitær”, og jeg foretrækker til enhver tid en leder, jeg føler er klogere end mig og derfor mere egnet til at lede, end en flink fyr, jeg kan drikke en øl med.

  Det er helt sikkert, at hvis man er totalt neo-con/deregulator og tilhænger af et fuldstændig frit marked med casino-økonomi eller måske ikke har tiltro til en kandidat med blandet etnisk baggrund, så *ser* det da sort ud ( no pun intended ), og så kan jeg forstå, hvorfor man råber/brokker/mukker/truer/smæder.

  Sagen er bare den, at medmindre Republican’erne formår at forhindre folk i at stemme på Obama, så er løbet kørt, og I – I ved hvem I er, kan smæde nok så voldsomt; I p*sser mod vinden.

  Keep up the good work, Høi.

 18. Af larsA

  -

  TIL hansA: Sørgeligt,at du må ty til fremtiden for at finde ud af hvad Obama gør forkert.. Republikanerne ligger som de har ret: Det er fuldstændig ude i hampen, at forsøge at fremstille Obama som terrorist-venlig. Det er helt Karl Row’sk og usmageligt. Og man får brækfornemmelser over Palin’s forsøg på at fremstille sig selv som “Hockey mom” og nede på jorden og Wasilla mig i r…. Hvilken Hockey mom har råd til en garderobe til ½ mio?
  Må man iøvrigt ikke forvente at det netop er ELITEN som besætter verdens højeste embede? Vi kan se hvor galt det gik med Bush. Det har amerikanerne heldigvis også fundet ud af. Jeg ser frem til igen at kunne se op til USA, som unægteligt har gjort meget godt for verden.

  God weekend!

 19. Af HansA

  -

  larsA,

  Også god weekend til dig. Du må hellere skynde dig at nyde denne kunstige boble, hvor alle denne verdens ulykker bliver tilskrevet republikanerne, hvor alle denne verdens islamiske terrorister er et produkt af neokonservatismen og hvor Barack Obama er en ufejlbarlig helgen med magiske hænder.
  Hverdagen truer!

 20. Af Louise

  -

  Jeg ved godt, at det er en helt unødvendig og unuanceret kommentar at komme med, men jeg bare ikke døje hende Palin. Hun og hendes politik er mig så meget imod, at jeg ikke kan beskrive det :-)

 21. Af Marc

  -

  @Seatown,
  Tak, og undskyld et sent svar.
  Lottotal? Selvfølgelig, her er 7 rigtige:
  4-14-19-20-21-26-27.
  Du må selv vælge ugen, for det ville jo være fjollet hvis alle Berlingskes blog-skribenter vandt på en række, der næsten ikke ville give nogen præmie fordi så mange spillede den. Det er det man kalder hensyn og omtanke. En mangelvare i en kold tid.

 22. Af Seatown

  -

  @marc
  Tak for lotto-tallene, da du ikke har angivet i hvilken uge de gælder,kan det jo være du får ret i dine forsigelse…. om 150 aar.
  Indtil videre er jeg villig til at sætte en virtuel six-pack på højkant, på at Du må vænne dig til at sige Præsident Obama om et par ugers tid(eller efter næste innauguration). Alternativet er simpelthen skræmmende…..

 23. Af Martin

  -

  Du NielsK….hvad siger du til nye oplysninger om at 1/4 del af alle poster nu styres…efter 100 nyudnævnelser..af hendes bidragsydere…og ‘venner’!
  Er det ikke en anelse ‘nepotistisk’..og korrupt??
  El. er det lige som med Foghs ‘folkelige’ opgør med smagsdommere i råd og nævn….hvorefter han nedlagde råd og nævn…for siden at oprette endnu flere med sine ‘venner’!
  hykleri!

 24. Af Hanne H.

  -

  Poul Høi. – Jeg har boet i USA siden 1961, først i NY og nu i Californien. Det er en fornøjelse at læse dit indlæg, du har ramt lige i plet,når du beskriver USA som det er i dag både kulturelt og politisk. Det landfaste Amerika kunne ikke være beskrevet bedre. Sarah Sixpack og Bush har en ting til fælles, der er ingen huller i deres uvidenhed. Du har i den grad klart og ikke dømmende fået det hele med. Aldrig har så mange Amerikanere, specielt unge, fået valgkort som til dette Presidentvalg. Selv en 106 årig Nonne, der ikke har stemt siden Eisenhower, går til valgurnen den 4 November. TAK for din klare, nøgtern blog. Jeg er helt enig med Julochka og Resdi.

 25. Af Bee Frank

  -

  Seatown
  Tak for moderat og uhysterisk reaktion,det er altid skønt at få den slags kommentarer.
  Jo–jeg mener at tøjbudgettet svarer godt til Joe the Plumbers verdensbillede–for han fortjener jo at folk ser ordentlige ud når de skal representere ham !
  Når socialistiske politikere træder frem iført
  billigt,krøllet tøj er det i virkeligheden af
  mangel på respekt for Joe the Plumbers–for
  Joe og hans fæller fortjener at folk gør sig
  den ulejlighed at dresse sig ordenttlig op for
  at representere dem med maner.
  Det har røde politikere ikke fattet,derfor
  møder de op helt usoignerede og iført gamle,krøllede ting.Det er snedigt.Tror de.

  Desuden har socialistiske partier vel egentlig ikke nogen fattigdomsideologi,eller har de ?

  Du har nok helt ret i Din formodning om at Berlingske hælder til Obama–den bliver svær for dem at redde.Senere !

  Vil stadig holde på at som journalist skal man
  først lægge fakta på bordet–for så senere at
  komme med egen,personlige mening,ellers er der
  vel tale om manipulation.

  Men med hånden på hjertet skal herfra indrømmes
  at hverken Cain eller hans makkerdame er helt
  i kridthuset– har aldrig haft sympati for
  demokratiske presidenter,så derfor er alt andet
  end “margarinemanden Obama” at foretrække.

  Sig navnet på den margarine du ønsker,hed det
  engang.Navnet var O-MA. Så kan Du selvom hvad
  BA –kan stå for. Hvis Du da ikke foretrækker smørret`.

 26. Af Henrik

  -

  Poul Høis artikler er ikke reportager fra det amerikanske valg, men rene partsindlæg, til fordel for Obama, hvis relationer til personer i den hedengangne terrorgruppe The Weathermen vi intet hører om, bare for at tage et eksempel.

  Eller Obamas præst (“God Damn America”), som han i sidste øjeblik undsagde af taktiske årsager.

  Eller Mrs. Obamas ekstreme brug af racekortet. Om alt dette hører vi intet.

 27. Af Henrik

  -

  PS. Hamas, Hizbollah og Al Qaeda hepper nok på Obama, endnu en svag demokrat, der vil give terroristrene arbejdsro. Glem ikke, at Al Qaeda blomstrede op under Clinton, Bush måtte starte oprydningen, som stadig pågår…

 28. Af Henrik

  -

  …terroristerne…

 29. Af Whiskey Tango Foxtrot » Blog Archive » Om valget, republikanere, Palin, Obama og det amerikanske system

  -

  […] jeg har læst. Høi (som i øvrigt er en af Danmarks bedste journalister) har også skrevet et blogindlæg i forbindelse med […]

Kommentarer er lukket.